Friday, December 16, 2011

Brüksel’de yapılan OIKODOMOS Uluslararası Konferansında Konut Konuşuldu…


Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, ‘Konut, Eğitim, Danışma ve Araştırma Merkezi’ (HERA – Housing Education, Research, Advisory Center), ‘Konut Tasarımı ve Eğitimi’ çalışmaları yapmakta olan, birçok paydaşın katkı koyduğu, çok uluslu bir araştırma projesi olan OIKODOMOS’a Avrupa Birliği destekleri çerçevesinde, ortak olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Oikodomos ortaklarının yani Mimarlık ve Planlama Bölümleri akademisyenlerinin, senkronize bir anlayışla çalıştığı ortak eğitim programının bir parçası olarak ‘Konut Eğitimi’ne odaklanan söz konusu çalışmalar, Bologna ölçütleriyle desteklenerek bir Sanal Kampüs ortamı üzerinden yürütüldü. Oikodomos projesinin mimarı ve lideri olan Prof. Madrazo bu konunun devam ettirilmesi hedefi ile, Oikodomos Sanal Kampüs’üne yeni eklenen kurumlarla yapılacak aktivitelerin devamlılığının sağlanması ve ileride oluşturulacak lisans ve lisansüstü platformlarla güçlendirileceği görüşündedir. 

Bu kapsam ve amaçla, DAÜ Mimarlık Fakültesi adına proje koordinatörlüğünü yürütülmekte olan Yrd.Doç.Dr. Beril Özmen Mayer, proje kapsamında, içinde bulunduğumuz eğitim döneminde,  ‘ARCH 417- Housing Psychology’ Konut  Psikolojisi isimli seçmeli dersi ve HERA Merkezi üyelerinden destek alarak yürütülmekte olan; Mimarlık ve İç Mimarlık yüksek lisans programlarından öğrencilerin kayıtlı olduğu ‘ARCH 567 Informal Studies on Housing I’ Enformel Konut Araştırmaları I isimli lisansüstü dersinin Oikodomos Partner Okulları ve yeni katılan okullarla birlikte web üzerinden verilmesine katkıda bulunmaktadır. Söz konusu proje çerçevesinde, Avrupa’dan tanınmış davetli konuşmacıların yer aldığı uluslararası konferans 27 – 28 Ekim 2011 tarihlerinde Brüksel’de W&K Sint-Lucas School of Architecture’da gerçekleştirilmiştir. ‘INNOVATING, HOUSING, LEARNING’ temalı konferansa, öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Beril Özmen Mayer ve Yrd.Doç.Dr. Kağan Günçe katılmıştır. Aynı zamanda Yrd.Doç.Dr. Beril Özmen Mayer “Oikodomos Deneyimleri Üzerine Öğrenilenler” üzerine bir konuşma yapmıştır.



1 comment:

  1. I definitely enjoying every little bit of it. It is a great website and nice share. I want to thank you. Good job! You guys do a great blog, and have some great contents. Keep up the good work.
    ukraynada eğitim 

    ReplyDelete